Redaktion - Linedance Portalen - Annoncering - Privatlivspolitik - Danseforslag - Klager - Fejlmelding

Linedance-Portalen
Artikler
om
Linedance
Linedancernes egne artikler

 
Artikler MENU
Alle emner
Sidste nyt
Debat
Historie
Sundhed
Musik
 
Portalen information
 
Kontakt Redaktionen
Fortæl os nyheder. Alt om begivenheder og profiler. Alt om linedance.
Du kan skrive eller indkopiere tekst lige her under ...


 

Flere slags hitlister
De store internationale linedance portaler har spændende og inspirerende hjemmesider, som er ganske uundværlige


Sven Holt Nielsen Sven Holt Nielsen

mail@holt2.dk
Tlf. 21764204

 

På Linedance Portalen har vi også valgt at have egne hitlister, eller hvad man nu skal kalde dem. For hvilken dans der lige ligger højest en uge er måske ikke så væsentligt for en linedancer. Det er mere et spørgsmål om at finde frem til de fedeste danse og udvælge de rigtige til undervisning og arrangementer.

De internationale hitlister er super spændende, når det gælder nye danse. Især CobberKnops er interessant, fordi den viser os alt hvad der rør sig ude i verden. Det er en hitliste basseret på antal besøgende og det gør jo, at alt ikke er lige relevant for en dansker i Nørre Snede. Så er der Linedancermagazine’s hitliste som er meget engelsk og baseret på afstemning. Den viser nok mere præcist hvad danserne kan lide. Den er til gengæld lidt stillestående og har ikke specielt focus på nye danse.

Derfor er behovet for mere lokalt orienterede lister vel relevant nok. Og det er baggrunden for at lave hele 3 typer hitlister på Linedance Portalen.

1. Dansernes Favoritter
Denne liste baserer sig på dansernes 10 favoritter, som er de 10 danse den enkelte danser synes er de fedeste lige nu. Denne liste vil nok være meget relevant for arrangører af dansefester. Det er ikke på den liste de absolut nyeste danse viser sig først. Til gengæld viser denne liste, hvad danserne bedst kan lide her og nu, og det er vel væsentligt nok.
Den vil hurtigt blive meget interessant, hvis mange dansere opretter deres favoritliste.

2. Mest sete
Hvilke stepsheets og video’er går brugerne ind og ser på. Det er samme system som CopperKnobs, men altså mere nationalt orienteret, og vel derfor også mere relevant for os danskere. Det formoder jeg i hvert fald. Man skal da stadig gå på CopperKnob og se de sidste nye danse og hvad der rør sig globalt. De er vel nærmest det globale grundarkiv. Der kan man også finde alle koreograferne og hvad de har lavet gennem tiden. Jeg er der næsten hver dag. Men alle de nye fede danse finder du også på Linedance Portalen

3. Nyudlærte danse
Hvad er det der udlæres lige nu i klubberne? I denne uge? I denne måned? Dette kvartal eller denne sæson. Hvilke begynderdanse, letøvede, øvede og advancerede danse udlæres? Det vil være en super interessant liste, hvis mange klubber bakker op og oplyser hvad de udlærer og hvornår de gør det. Det er vel hvad enhver instruktør virkeligt kan bruge. For hvad går vi allesammen og lærer. Som det er lige nu, er det meget svært at finde ud af. Derfor står man ofte og glor og ærgrer sig over de danse andre kan, hvor man selv har lært nogle helt andre.
Dette system kræver dog stor opbakning fra klubber og hold, som skal angive hvad det er de udlærer. Det er dog lavet så det kan gøres meget hurtigt med ganske få klik.

 
Kommentarer:

Antal aktive sessioner: 1