Redaktion - Linedance Portalen - Foreningen - Donationer - Privatlivspolitik - Danseforslag - NEXTgen - Danseliste Service

Linedance-Portalen
Artikler
om
Linedance
Linedancernes egne artikler

 
Artikler MENU
Alle emner
Sidste nyt
Debat
Historie
Sundhed
Musik
 
Portalen information
 
Kontakt Redaktionen
Fortæl os nyheder. Alt om begivenheder og profiler. Alt om linedance.
Du kan skrive eller indkopiere tekst lige her under ...


 
Glædelig Jul
Vises fra 14-03-2025 til 14-03-2026
Hvorfor er der ingen linedance-klubber i København?
København har en pulserende kulturscene med alt fra moderne dans til tango og swing, men linedance ser ud til at være en sjældenhed.


Sven Holt Nielsen Sven Holt Nielsen

mail@holt2.dk
Tlf. 21764204

 

Linedance er en populær danseform, der samler folk i alle aldre til sjov, motion og socialt samvær. Men trods Københavns status som Danmarks største by med tætpakkede brokvarterer som Vesterbro, Østerbro, Nørrebro, Valby og Frederiksberg, findes der bemærkelsesværdigt få – eller slet ingen – linedance-klubber i hovedstaden. Hvorfor?

En by med mange mennesker – men ingen linedance?
København har en pulserende kulturscene med alt fra moderne dans til tango og swing, men linedance ser ud til at være en sjældenhed. Det virker mærkeligt, når man tænker på, at linedance er udbredt i mange mindre byer og samler folk til hyggelige danseaftener og konkurrencer. Hvordan kan det være, at denne danseform ikke har fundet fodfæste i landets største by?
Samtidig er linedance meget aktivt i Københavns omegnskommuner, hvor der i flere kommuner findes adskillige klubber. Dette understreger blot den mærkværdige mangel på linedance-miljø i selve hovedstaden.

Er det kommunen, der står i vejen?
En mulig forklaring kan være de kommunale rammer. Linedance-aktiviteter kræver adgang til egnede lokaler, men i København er lokaler ofte dyre og svære at få adgang til. Mange idrætsforeninger oplever udfordringer med at finde plads, og sportshaller og forsamlingslokaler prioriteres ofte til mere etablerede idrætsgrene som fodbold, badminton og yoga. Hvis linedance-grupper ikke har støtte fra kommunen eller allerede etablerede foreninger, kan det være svært at komme i gang.

Manglende tradition eller synlighed?
En anden forklaring kan være, at linedance ganske enkelt ikke har været en stor del af den københavnske dansekultur. Mens countrymusik og western-inspirerede aktiviteter er mere udbredte i provinsen, har København traditionelt set haft fokus på mere urbane danseformer som salsa, swing og moderne dans. Måske mangler der blot nogen til at tage initiativet og skabe en linedance-kultur i byen?

Hvordan får man linedance til København?
Hvis efterspørgslen er der – og det tyder spørgsmålet jo på – så er det måske på tide at tage affære. Mulige løsninger kunne være at:
Oprette en Facebook-gruppe eller et netværk for folk, der er interesserede i at starte linedance i København.
Finde egnede lokaler, måske gennem aftenskoler, idrætsforeninger eller kulturhuse.
Arrangere linedance-events eller workshops for at skabe opmærksomhed og tiltrække nye dansere.
Samarbejde med eksisterende danseklubber for at få linedance på programmet.

Hvis der er interesse, skal der nok være en måde at få linedance til at blomstre i hovedstaden. Så hvem tager det første skridt?


 
Kommentarer: